Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Promovarea imaginii bibliotecilor universitare, discutată în cadrul unui workshop
15/06/2016 - 11:08

În perioada 13-14 iunie 2016, la Academia de Studii Economice din Moldova, s-a desfășurat  cel de-al doilea Workshop profesional „Advocacy. Marketing: promovarea imaginii bibliotecilor universitare” în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”. La atelierul de lucru au participat directorii bibliotecilor şi bibliotecari din 18 universități ale Republicii Moldova, experți internaționali.

Proiectul „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova” este finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învățământului superior, realizat în parteneriat între ASEM, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România. Proiectul este coordonat de Ane Landoy, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Dr. Silvia Ghinculov, Directorul Bibliotecii Stiintifice ASEM. Scopul principal al acestui proiect este perfecționarea învățământului universitar din Republica Moldova, prin modernizarea celor 18 biblioteci.

Programul workshop-ului a inclus 3 module: Activitatea de marketing din biblioteci, formator Angela Repanovici, dr. prof. Universitatea Transilvania, Braşov, România; Campanie media pentru promovarea bibliotecii, formator Nelly Țurcan, dr. hab.,conf.univ., Universitatea de Stat din Moldova; Instrumente inovative pentru promovarea serviciilor de bibliotecă, formatorii dr. Natalia Cheradi şi Elena Railean, Academmia de Studii Economice din Moldova; Politici, pledoarie pentru biblioteci, formator Manolis Koukourakis, dr., Directorul Bibliotecii Universității din Creta, Grecia.

Prezentă la eveniment, Ana Plamadeala, reprezentant al Ministerului Educației, a menționat că activitatea bibliotecarilor și a bibliotecilor reprezintă un subiect important pe agenda ministerului:”Între Ministerul Educației și bibliotecile din instituțiile de învățământ s-a instituit un sistem eficient de colaborare. Datorită Consiliului Bibliotecilor din învățământ, creat prin Ordinul Ministrului Educației nr. 792 din 30 iulie 2015, coordonăm serviciile de informare și documentare acordate de biblioteci. Ne dorim să fiți receptivi la toate proiectele cu privire la activitatea bibliotecilor pentru a soluționa problemele reale cu care acestea se confruntă”  a adăugat sursa citată.

Amintim că din septembrie 2015, odată cu lansarea site-ului edu.gov.md, a apărut o nouă rubrică: Activitatea bibliotecilor din învățământ, care cuprinde: Generalități, Proiecte, Statistici şi Rapoarte, Seminare, Conferințe şi Linkuri Utile.

La eveniment au participat 51 reprezentanți din 21 instituții din Republica Moldova, România și Grecia. Forul internațional a fost transmis online de Institutul de Dezvoltare a Societăţii informaţionale (IDSI).

Pentru detalii accesaţi https://newinformationservices.wordpress.com/ 

petitii