Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Seminar 17 februarie 2016

În data de 17 februarie 2016 în cadrul Bibliotecii Centrale USM a avut loc atelierul profesional "Atestarea personalului de specialitate din biblioteci pentru conferirea/confirmarea categoriei de calificare",organizat în colaborare cu secțiunile Biblioteci universitare și specializate ABRM.

Grupul țintă l-au constituit reprezentanți ai bibliotecilor universitare şi specializate.

Scopul fiind încurajarea bibliotecarilor de a solicita conferirea/confirmarea categoriei de calificare, îmbunătățirea competențelor și abilităților pentru buna desfășurare a procedurilor legate de atestarea bibliotecarilor, a modului de perfectare a dosarelor bibliotecarilor – solicitanți în baza noului Regulament privind modul de conferire a categoriilor de calificare a personalului de specialitate din biblioteci, aprobat prin Ordinul nr. 17 din 05 februarie 2015 al Ministerului Culturii.

În cadrul atelierului au fost prezentate următoarele comunicări:

  • Regulamentul privind modul de conferire a categoriilor de calificare personalului de specialitate din biblioteci
  • Ghidul practic pentru aplicarea „Regulamentul privind modul de conferire a categoriilor de calificare personalului de specialitate din biblioteci” (proiect)

Formatorii atelierului Ludmila Corghenci, consilier DIB ULIM, președintele Comisiei Formare Profesională Continuă (CBN) și Nelly Țurcan, dr. hab., conf. universitar, președintele Comisiei Formare Profesională Continuă (ABRM) au   explicat cu argumente modificările din noul Regulament, au punctat componentele cele mai importante privind elaborarea dosarului solicitantului, grila de evaluare etc. Menționând importanța formării profesionale a fiecărui bibliotecar au fost reamintite  Centrele  de formare continuă pentru personalul de specialitate din biblioteci: Centrul de Formare Continuă USM, Centrul de Exelență Profesională a Bibliotecarilor ABRM.

Participanții la atelier au manifestat interes vizavi de subiectele discutate, interacționînd cu întrebări și comentarii. Au fost expuse sugestii și propuneri în vederea îmbunătățirii Ghidului practic pentru aplicarea Regulamentului.

La întrunirea profesională au participat 44 de bibliotecari, care au reprezentat biblioteci din 17 instituții de învățămînt superior de stat şi instituții de învățămînt privat.