Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

ANUNȚ!

Cu referire la avertizările meteorologice survenite din cauza temperaturilor extrem de ridicate, Ministerul Educației şi Cercetării comunică următoarele.
Conform avertizărilor emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, despre temperaturile ridicate în intervalul de timp 10:00 şi 17:00, Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă anularea antrenamentelor desfăşurate în aer liber în acest interval orar, pe durata zilelor de caniculă.
Această măsură este necesară pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea sportivilor, în special, a copiilor şi tinerilor. Antrenamentele pot fi reprogramate în afara intervalului menționat supra, sau pot avea loc în spații închise, cu condiția ca aceste spații să fie ventilate şi răcorite suficient de bine.
Reprezentanţii federațiilor și ai școlilor sportive sunt rugaţi să urmărească permanent avertizările meteo și să adapteze programul antrenamentelor în funcție de condițiile meteo. Responsabilitatea de a informa sportivii şi părinții despre gradul sporit de insolație, cât şi după caz despre noul program de antrenament, revine fiecărei federaţii şi şcoli sportive individual.
În context, Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă:
1. Să vă asigurați că sportivii sunt bine hidratați înainte, în timpul și după antrenamente.
2. Să încurajați pauzele regulate și activitățile să fie mai puțin intense în timpul antrenamentelor.
3. Să fiți atenți la semnele de expunere excesivă la soare sau insolație și să acționați prompt în caz de nevoie.