Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
40 de elevi au fost premiați la finalul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română
12/03/2024 - 18:25

Premianții Olimpiadei Republicane de Limba și literatura română au fost desemnați astăzi în cadrul unui eveniment festiv. Competiția s-a desfășurat în perioada 10 – 12 martie, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău.

Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a felicitat participanții pentru rezultatele pe care le-au obținut în studierea și promovarea culturii și valorilor literare naționale. 

„Dragi elevi, ați demonstrat nu doar capacitățile lingvistice și literare, ci și curajul de a vă exprima în fața unei audiențe exigente și de a face față concurenței din cadrul concursului. Ați dovedit că sunteți talentați și perseverenți”, a subliniat Lilia Ivanov.

Olimpiada Republicană la Limba și literatura română este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc până pe data de 27 mai 2024.

La ediția din acest an a Olimpiadei au participat 185 de elevi din întreaga țară. Cei 40 de elevi care au demonstrat excelență în cunoașterea și înțelegerea limbii și literaturii române sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Călărași, Chișinău, Criuleni, Dubăsari, Florești, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Sîngerei, Strășeni, Telenești, Ungheni.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

 

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

petitii