Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Centrele de tineret vor activa în baza unui regulament nou
06/12/2023 - 13:04

Centrele de tineret din țară își vor desfășura activitatea în baza unui nou regulament de funcționare, aprobat astăzi în ședința de Guvern. Scopul documentului este de a eficientiza activitatea centrelor și de a extinde gama de servicii pe care acestea le prestează pentru tineri.  

 

Ministrul Dan Perciun a menționat în cadrul ședinței de Guvern că noua reglementare a centrelor de tineret va contribui la dezvoltarea și extinderea unei infrastructuri instituționale funcționale și eficiente în domeniul de tineret, care să răspundă mai bine nevoilor și aspirațiilor tinerilor, inclusiv a celor cu oportunități reduse sau ale celor aflați în situație de risc. „Vor fi oferite condiții pentru dezvoltarea și implementarea politicilor locale de tineret, cât și pentru derularea activităților și programelor pentru tineri finanțate prin intermediul programelor de stat”, a spus ministrul. 

 

Ministerul Educației și Cercetării a impulsionat instituirea Centrelor de tineret la nivel local prin implementarea (în perioada 2017-2022) a unui Program Național, prin intermediul căruia a fost acordat suport financiar, material și metodologic autorităților publice locale pentru a dezvolta și extinde programele de tineret la nivel local. În conformitate cu prevederile Strategiei „Tineret 2030”, MEC urmează să dezvolte un nou program de suport pentru centrele de tineret și autoritățile locale pentru a garanta accesul tuturor tinerilor la programe de calitate, centrate pe necesitățile și interesele lor.  

 

La etapa actuală, în Republica Moldova activează circa 54 de centre de tineret, care oferă servicii pentru circa 65 % din numărul total de localități.

 

petitii