Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Program de burse oferit de Republica Populară Chineză

 

În conformitate cu prevederile Acordului de colaborare dintre Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Învățământului al Republicii Populare Chineze, semnat la 14 aprilie 2014, la Beijing, cetățenilor Republicii Moldova li se acordă pentru anul academic 2024-2025, 7 burse de studii superioare la ciclul I-Licență, II-Master, III-Doctorat.

Candidații vor prezenta dosarul în format fizic la Ministerul Educației și Cercetării cu următoarele acte traduse și legalizate în limba engleză sau chineză:

  1. Formularul de înregistrare (se găsește pe site-ul: https://studyinchina.csc.edu.cn/#/register) completat și imprimat, după transmiterea online a acestuia.
  2. Copia pașaportului cu termenul de valabilitate mai târziu de 1 martie 2025.
  3. Diploma de studii și a Suplimentului acesteia, sau în cazul în care aplicantul este încadrat în procesul de studii se va prezenta un Certificat oficial emis de instituția de învățământ ce atestă statutul actual de elev/student. Actele menționate urmează a fi legalizate la notar și traduse în  limba chineză sau engleză. 
  4. ​Certificatele de competență lingvistică care atestă cunoașterea limbii chineze sau engleze: HSK, IELTS, TOEFL.
  5. Scrisoarea de accept la studii din partea universității din China la care urmează a se realiza studiile.
  6. Plan de studiu sau Propunere de cercetare în limba chineză sau engleză.
  7. 2 scrisori de recomandare din partea a doi profesori din domeniul în care se solicită bursa.
  8. Candidații care solicită o bursă la profilul Arte sau Design vor prezenta lucrări personale.
  9. Candidații cu vârsta sub 18 ani trebuie să prezinte documentele valide ale tutorilor lor legali din China.
  10. Candidații care intenționează să stea în China mai mult de 6 luni, trebuie să prezinte o copie a certificatului medical, completat în limba engleză (poate fi găsit aici), originalul păstrându-se la candidat.
  11. Cazier judiciar.

 

Procedura de înscriere:

  1. Înregistrarea online pe site-ul www.campuschina.org cu utilizarea numărului de înregistrare unic pentru candidații din Republica Moldova: Agency No. 4981.
  2. Dosarele se vor depune la Ministerul Educației și Cercetării în 2 exemplare, până la data de 15 ianuarie 2024, telefon de contact: 022-23-80-61.

 

Informații suplimentare privind programul de burse pot fi obținute, accesând: https://www.campuschina.org/ .

Instrucțiuni privind înregistrarea participanților pot fi accesate aici, iar detaliile referitor la criteriile de eligibilitate pot fi consultate aici.