Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Două medalii de argint și una de bronz pentru Republica Moldova la Campionatul European de Box U15
28/08/2023 - 16:02

Circa 400 de boxeri juniori din 32 de țări au participat la Campionatul European de Box, ediția 2023, rezervat categoriei de vârstă U15, care s-a desfăşurat în perioada 15 - 26 august în orașul Maribor, Slovenia. Republica Moldova a fost reprezentată de sportivii Vasili Buzaiji, Alexandr Savciuc, Andrei Timoscov. 

 

Boxerul Vasili Buzaiji a obținut medalia de argint la categoria de greutate 42 kg. În lupta preliminară, acesta a trecut de sportivul din România Darius-Florin Sîrbu cu scorul de 3:2. La pătrimi, sportivul nostru a trecut de slovenul Berisha Rinor cu 5:0, iar în semifinală l-a învins pe sportivul Denys Misiuk din Israel, cu scorul 5:0, dar a cedat în faza finală a competiției în fața ucraineanului Serghei Artemenko cu scorul 4:1. 

 

Boxerul Alexandr Savciuc a cucerit și el medalia de argint. În lupta preliminară a obținut victorie asupra sportivului din Ungaria cu scorul de 5:0. În pătrimi a trecut de spaniolul Adrian Abad Pavon, iar în semifinală l-a învins pe azerul Adil Zalov cu scorul 5:0. În finală a cedat în fața englezului William Loveridge cu scorul 4:1. 

 

Boxerul Andrei Timoscov a obținut medalia de bronz la categoria de greutate 50 kg. În faza preliminară la bătut pe sportivul din Albania, Antonio Hoxha  cu scorul de 5:0. Într-o pătrime la învins pe sportivul din Lituania Jevgrafovs Kurts cu 3:1, dar a cedat în semifinale viitorului campion Karen Zakharyan din Armenia cu scorul de 0:5, astfel și-a asigurat medalia de bronz. 

 

Participarea la competiție a avut loc cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

 

 

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor, antrenorilor și Federației de Box urându-le mult succes și noi victorii. 

petitii