Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ministrul Educației și Cercetării la întrunirea cu profesorii din Peresecina: „O școală bună este o instituție unde se simt bine și își realizează potențialul atât elevii, cât și cadrele didactice”
06/04/2023 - 21:41

Proiectele de inovare în educație, importanța creșterii calității și relevanței serviciilor educaționale, asigurarea accesului la studii pentru toți elevii, dar și problemele cu care se confruntă cadrele didactice au fost discutate de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, cu colectivul didactic al liceului „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei.

 

Ministrul i-a îndemnat pe participanții la întâlnire să vină cu sugestii și propuneri pentru ca împreună să fie găsite soluții pentru oferirea unui proces educațional la standarde europene. În acest context, profesorii s-au referit la necesitatea ajustării Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II la noile politici educaționale, elaborarea unor acte normative de protecție a securității cadrului didactic, oferirea de suporturi curriculare gratis, precum și acordarea de fonduri pentru refacerea rețelelor de încălzire și curent electric.

 

„O școală bună este o instituție unde se simt bine și își pot realiza potențialul atât elevii, cât și profesorii. Ministerul Educației și Cercetării este interesat să continue dezvoltarea și implementarea proiectelor educaționale și investiționale în instituțiile de învățământ, iar ca lucrurile să funcționeze bine este necesară colaborarea între autoritățile publice centrale și cele locale, școală și părinți. Nimeni nu trebuie să uite că educația este o prioritate națională, fiecare dintre noi având obligația să sprijine cât mai mult învățământul din țara noastră”, a punctat Anatolie Topală.

 

Profesorii au menționat că instituția are nevoie de mai multe renovări și dotări, inclusiv de termoizolarea pereților, amenajarea teritoriului, modernizarea laboratoarelor, reparația sălii de sport.

 

Menționăm că liceul „A. Donici” din Peresecina este una dintre cele 5 instituții de învățământ din raionul Orhei care au obținut finanțare pentru reabilitarea infrastructurii educaționale, în cadrul programului național „Satul European”. Astfel, la finele anului 2022 au fost finalizate lucrările de renovare a acoperișului blocului de studii al liceului.

petitii