Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Campania de promovare a integrității în educație a ajuns în raionul Ialoveni
04/04/2023 - 10:30

Integritatea este elementul de bază pentru a deveni o persoană de succes, astfel că elevii care vor să aibă rezultate foarte bune trebuie să aleagă căi oneste și legale. De aceleași principii de integritate trebuie să se conducă și profesorii. Acesta a fost îndemnul voluntarilor anticorupție și angajaților CNA pentru elevii și cadrele didactice din raionul Ialoveni.

 

Activitatea de instruire a avut loc în cadrul campaniei de promovare a integrității, desfășurată de Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Național Anticorupție. Elevii și profesorii au fost informați despre formele de corupție în educație. Mita, plățile ilegale, orele plătite cu elevii pentru care profesorul predă la clasă sunt doar câteva dintre acestea. Totodată, participanții au aflat că poți fi sancționat conform legii nu doar dacă primești, dar și dacă dai mită.

 

Voluntari și ofițerii CNA i-au îndemnat să apeleze linia telefonică anticorupție – 080055555, ori de câte ori sunt martori la un caz de corupție. Campania de promovare a integrității în educație se desfășoară în perioada martie-octombrie, în toate raioanele țării. Până în prezent, în afară de Ialoveni,  campania a ajuns în raioanele Cimișlia, Leova și Sîngerei.

petitii