Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Politicile naționale și regionale de tineret discutate la Comitetul Director pentru Tineret și Comitetul Mixt pentru Tineret al Consiliului Europei
24/03/2022 - 12:07

În perioada 21-23 martie 2022, Marcel Marin, șeful Direcției Tineret din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a participat, în format online, la cea de a 68-a reuniune plenară a Comitetului Director pentru Tineret a Consiliului Europei și la cea de a 46-a reuniune a Comitetului Mixt pentru Tineret.

 

În cadrul ședințelor plenare și al grupurilor tematice de lucru, au fost puse în discuție subiecte cu privire la situația actuală a domeniului de tineret în țările membre ale Consiliului Europei în contextul crizei actuale, dezvoltarea lucrului în domeniul tineret la nivel național și european, bunele practici privind programele de participare pentru tineret etc.

 

A fost propusă și aprobată revizuirea Programului interguvernamental de activități 2022 al Comitetului director pentru a asigura corespunderea cu necesitățile și provocările sectorului de tineret în condițiile actuale.

 

Direcția Tineret a prezentat ultimele evoluții în materie de politici naționale de tineret în Republica Moldova, împărtășind provocările, dar și bunele practici în contextul perioadei pandemice și al crizei regionale.

 

Membrii Comitetului Director au reiterat angajamentul Consiliului Europei de a acorda suportul necesar pentru a dezvolta politici cu impact asupra tinerilor din Republica Moldova, a consolida instituțiile-cheie din domeniu, precum și de a promova dialogul și cooperarea între sectorul asociativ și instituțiile publice.

petitii