Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la Noaptea Cercetătorilor Europeni
03/10/2022 - 18:15

Vineri, 30 septembrie 2022, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei, în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, AO InfoGroup și promovat de Ministerul Educației și Cercetării. Evenimentul s-a desfășurat în campusurile Universității Tehnice a Moldovei și cele ale Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

 

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment consacrat diseminării rezultatelor științifice și dialogului între instituțiile de cercetare și societate pentru a face publicul larg să înțeleagă rolul pe care știința îl joacă în procesul de avansare a cunoașterii, utilitatea pentru societate și oameni, în contextul noilor provocări.

 

Noaptea Cercetătorilor Europeni în Republica Moldova este o manifestare tehnico-științifică în care școala, universitatea, institutele de cercetare își pot demonstra potențialul, motivând tinerii să aleagă o carieră în cercetare.

 

La eveniment au fost prezentate proiecte inovaționale ale cercetătorilor din mai multe centre de cercetare și inovare din Republica Moldova. Astfel, numeroșii vizitatori au avut ocazia să descopere cercetarea într-un mod interactiv, prin experimente practice, să se convingă de impactul științei asupra vieții și să afle care este rolul oamenilor de știință în societate.

 

Ministerul Educației și Cercetării încurajează universitățile și centrele de cercetare din Republica Moldova să organizeze și în continuare în instituțiile de învățământ general din țară activități de promovare și popularizare a științei în rândul elevilor.

petitii