Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Întrevederea ministrului Educaţiei și Cercetării Anatolie Topală cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
08/06/2022 - 17:56

Ministrul Educaţiei și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi, 8 iunie 2022, o întrevedere cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

 

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se află la Chișinău într-o vizită de documentare privind cele mai recente evoluții politice, funcționarea instituțiilor democratice, inclusiv criza refugiaților.

 

Ministrul Educaţiei și Cercetării Anatolie Topală a salutat prezența și sprijinul oferit de structurile europene pe toate domeniile și a prezentat subiectele legate de impactul crizei refugiaților asupra derulării procesului educațional în situația creată. Ministrul a relatat despre integrarea elevilor refugiați în sistemul educațional, care a avut loc în temeiul solicitărilor depuse. În scopul asigurării prezenței elevilor la lecțiile online organizate de instituțiile de învățământ din Ucraina, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu UNICEF au identificat posibilitatea de a procura peste o mie de laptopuri.  

 

În contextul crizei refugiaților, demnitarii Consiliului Europei au fost interesați de discutarea următoarelor aspecte: acordarea suportului psihologic copiilor refugiați; studierea limbii române de către minoritățile naționale de pe teritoriul Republicii Moldova, dar și de către refugiați; posibilitatea conectării copiilor refugiaților la lecțiile online organizate de școlile din Ucraina.

 

Preocupările principale ale MEC rămân a fi calitatea procesului educativ, alinierea la standardele de calitate educaționale europene, dar și oferirea copiilor unui spațiu prietenos și sigur în școli.

petitii