Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Deschiderea festivă a Olimpiadei Republicane de Economie
26/04/2022 - 16:43

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei Republicane de Economie, a avut loc astăzi, 26 aprilie, în format online, cu participarea secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu.

 

În debutul ceremoniei de deschidere festivă a olimpiadei secretarul de stat adresându-se actorilor principali ai concursului a spus: „Dragi elevi, vă felicit pentru pasiunea pe care o aveți pentru economie. Ne punem mari speranțe în talentul și interesul Dumneavoastră pentru economie. Doar prin integrarea cunoștințelor fundamentale din statistică, geografie, istorie, politologie și alte științe, prin analiza minuțioasă a tuturor factorilor ce o influențează puteți contribui la proiectarea unei economii puternice și competitive pentru dezvoltarea durabilă a tării noastre”.

 

Totodată, secretarul de stat Galina Rusu le-a adresat un mesaj de felicitare și profesorilor, menționând în mod special: „Vă mulțumesc pentru efortul depus, pentru faptul că ați reușit să le transmiteți și să le insuflați discipolilor Dvs. bucuria cunoașterii, a descoperirilor științifice, că puneți bazele dezvoltării unei generații de tineri performanți”.

 

La Olimpiada Republicană de Economie din acest an participă 58 de elevi ai claselor X–XII care studiază disciplina opțională „Economie”.

 

Olimpiada menționată este parte a celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 25 februarie – 9 mai 2022, în conformitate cu Programul anual de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte.

 

Concursul se desfășoară cu prezență fizică în Centrele pentru susținerea probelor scrise, instituite în 3 zone ale republicii (zona Nord – mun. Bălți, zona Centru – mun. Chișinău, zona Sud – mun. Comrat), în conformitate cu Ordinul MEC nr.1700/2021.

 

petitii