Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Măsuri de remediere a deficiențelor de învățare pe perioada studiilor online
03/02/2022 - 14:24

La data de 2 februarie 2022, Ministerul Educației și Cercetării a organizat o ședință de lucru cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ). Subiectul principal de discuție a fost situația la zi privind organizarea și desfășurarea procesului educațional în format online.

 

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a menționat despre importanța asigurării accesului la educație a tuturor elevilor, precum și întreprinderea măsurilor, la nivel central și local, de a acoperi necesitățile elevilor și cadrelor didactice cu tehnică de calcul și conexiune la Internet pentru a participa la procesul educațional online.

 

În cadrul ședinței a fost discutat proiectul documentului Reglementările privind remedierea deficiențelor de învățare  pentru perioada de organizare a procesului educațional online în instituțiile de învățământ primar și secundar general. Reglementările au drept scop diminuarea impactului negativ a învățământului online asupra rezultatelor învățării. Proiectul de document urmează a fi definitivat în baza propunerilor OLSDÎ și pus în aplicare.

 

MEC a reiterat necesitatea conjugării eforturilor privind monitorizarea situației epidemiologice în instituțiile de învățământ și crearea unui mediu școlar sănătos.

 

 

petitii