A A A

Oportunități de studiu în Japonia

Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) lansează Programul de studii „Sustainable Development Goals (SDGs) Global Leader” pe termen lung (2 sau 3 ani) pentru anul academic 2024, care oferă studii de masterat și doctorat.

 

Condițiile de eligibilitate:

Durata: 

  • 2 ani pentru studii de masterat;
  • 3 ani pentru studiile de doctorat (în funcție de programul oferit de universități).

Vârsta: 

  • 35 de ani pentru programele de masterat; 
  • până la 40 de ani pentru programele de doctorat.

*Cu toate acestea, în anumite circumstanțe pot fi acceptați candidații cu vârsta de peste 35 și 40 de ani. Vă rugăm să contactați biroul JICA pentru mai multe informații.

 

Limba de studii:

Abilități de comunicarea scrisă, cât și orală în limba engleză pentru a putea finaliza studiile de masterat și/sau doctorat, echivalente sau care depășesc următorul scor:

TOEFL iBT: 80

IELTS: 6,5

 

Alte condiții: candidații nu trebuie să primească și nici să planifice să primească altă bursă în timpul programului.

Programul se va desfășura cu prezență fizică în Japonia. Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) va acoperi cheltuielile și indemnizația candidaților care vor fi acceptați la program. 

 

Termenul limită de aplicare este 29 septembrie 2023.

Informații suplimentare privind programul de studii, procedura de aplicare și cea de selectare pot fi obținute consultând Anexa.

Candidații vor depune dosarul direct la JICA, și, ulterior, vor informa cu privire la acest fapt Ministerul Educației și Cercetării la adresa de e-mail: catalina.leu@mec.gov.md .