Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Viceministrul educației Vasile Marina, în vizită de documentare la Cimișlia

Published on: Wed, 04/19/2017 - 17:22

Viceministrul educației Vasile Marina a efectuat o vizită de lucru în raionul Cimișlia, pentru a discuta despre situația din domeniul educațional din regiune.

 

La întrevederea au participat conducerea raionului, șeful Direcției de învățământ Mihai Popescu, precum și directorii instituțiilor de învățământ general din raion. 

 

În cadrul discuțiilor Vasile Marina a menționat prioritățile Ministerului Educației, a precizat că se caută soluții pentru majorarea salariilor și se lucrează la un nou sistem de salarizare bazat pe performanță. 

 

La rândul lor gazdele au vorbit despre problemele cu care se confruntă în raion, printre care necesitatea asigurării cu transport școlar și lipsa cadrelor didactice în special pentru profilul real.

 

În context, viceministrul a argumentat rolul și importanța studierii matematicii în procesul formării personalității copilului cu atitudini pozitive cât și deschidere în opțiunea lor către profilul real și științele exacte. 

 

„Din păcate cei mai mulți elevi de la treapta liceală optează pentru profilul umanist. Astfel, 70% din elevi aleg să își continue studiile la profilul umanist, în detrimentul științelor exacte”, a precizat Vasile Marina.

 

În cadrul acestei vizite de lucru, viceministrul educației a vizitat Liceul Teoretic „M. Eminescu”, Gimnaziul Hîrtop, Școala Profesională unde s-a întâlnit cu managerii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice. Participanții au discutat despre importanța reformelor în domeniul educațional și asigurarea unui proces de instruire la nivel cât mai înalt.

 

 

În raionul Cimișlia activează 32 instituții preșcolare cu 2107 copii, 32 instituții de învățământ general, unde îți fac studiile 4501 elevi, Centrul de Creație a Copiilor și Adolescenților, Școala Profesională.