Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Ministrul educației a participat la reuniunea rectorilor din țările francofone și prezentarea strategiei AUF pentru anii 2017-2021

Published on: Tue, 03/14/2017 - 18:08

Ministrul educației Corina Fusu a participat la reuniunea rectorilor din Armenia, Georgia, Republica Moldova, Rusia și Ucraina, în cadrul căreia s-a discutat despre noua strategie a Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru următorii ani.

 

Ministrul a salutat prezența reprezentanților universităților din țările francofone la eveniment.

 

„Suntem bucuroși că Moldova este gazda acestei reuniuni, unde rectorul Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) Jean-Paul de Gaudemar va prezenta strategia pentru anii 2017-2021. Pentru noi este o ocazie bună de a stabili relații de parteneriat cu universitățile invitate aici”, a precizat Corina Fusu.

 

Totodată, oficialul a menționat că datorită activităților realizate în colaborare cu AUF, Republica Moldova este fruntașă în grupul țărilor francofone din Europa Centrală și Orientală, după nivelul de cunoaștere a limbii franceze.

 

„Ceea ce demonstrează că multilingvismul este o prioritate pentru Ministerul Educației, iar cunoașterea limbii franceze facilitează însușirea valorilor europene”, a mai menționat ministrul în discurs.

 

 

La rândul său, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF din București, Mohamed Ketata a precizat că evenimentul organizat la Chișinău le permite partenerilor AUF din cele cinci țări să se familiarizeze cu noul document și să vină cu propuneri de implementare a acestuia pentru a menține calitatea formării tinerilor pe acest segment.