Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Ministrul educației a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Universitare a Francofoniei

Published on: Mon, 03/13/2017 - 18:09

Luni, 13 martie 2017, ministrul educației Corina Fusu a avut o întrevedere cu rectorul Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) Jean-Paul de Gaudemar și directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF din București, Mohamed Ketata, care efectuează o vizită de lucru la Chişinău în perioada 13–14 martie 2017.

 

Oficialii au purtat discuții despre principalele domenii de colaborare dintre Ministerul Educației și Agenția Universitară a Francofoniei.

 

Ministrul educației menționat că AUF important un partener important pe mai multe dimensiuni în domeniul educației. Colaborarea dintre cele două părți continuă de mai bine de 20 de ani,  în acest context fiind implementate mai multe inițiative comune cum sunt clasele bilingve, proiecte de cercetare, ect.

 

„În acest an, în premieră va fi organizată o tabără de vară internațională în limba franceză”, a precizat Corina Fusu.   

 

Totodată, Franța se află pe locul doi în topul preferințelor elevilor și studenților care aleg să își facă studiile peste hotare.

 

Domnul Jean-Paul de Gaudemar a promis să viziteze mai des Republica Moldova  și a apreciat interesul țării noastre pentru promovarea culturii și valorilor francofone.

 

La final părțile au pledat pentru menținerea și în continuare bunei colaborări dintre Ministerul Educației și Agenția Universitară a Francofoniei