Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Ministerul Educației va consulta Consiliul Național al Elevilor cu privire la procesul educațional

Published on: Fri, 03/10/2017 - 09:05

Ministerul Educației organizează cel de-al treilea atelier de lucru pentru membrii Consiliului Național al Elevilor (CNE). Acesta se va desfășura în perioada 10 - 12 martie 2017, la Chişinău, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret.
 
În sesiunile de bază ale atelierului elevii urmează să se expună cu privire la proiectul Cadrului de Referință a Curriculumului Național, precum și asupra modelelor de Plan-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal propuse de către Ministerul Educației pentru pilotare.
 
Alte subiecte de actualitate din agenda de activitate vor viza oportunitățile de studii pentru elevii din Republica Moldova, oferta de proiectele educaționale internaționale, modalitățile de promovare a modului de viață sănătos în mediul școlar etc.
 
În dialog cu elevii, în calitate de invitați de onoare, vor fi dl Valentin Crudu, șef Direcţia învăţământ preuniversitar, dna Ludmila Pavlov, șef Direcția relații internaționale și integrare europeană, dna Mariana Goraș, șef adjunct Direcţia învăţământ preuniversitar, dna Natalia Grîu, consultant superior Direcţia învăţământ preuniversitar, dna Corina Lungu, consultant superior Direcţia învăţământ preuniversitar, dl Vladimir Guțu, doctor habilitat, profesor universitar, USM, dl Iosif Moldovanu, expert în domeniul drepturilor copiilor.
 
Scopul este consultarea opiniei elevilor și oferirea de recomandări către Ministerul Educației cu privire la procesul educațional.
 
Menționăm că CNE este un organ reprezentativ și consultativ al elevilor de pe lângă ME, care asigură dreptul la opinie și libera exprimare a tinerilor. În actualul mandat au fost selectați, prin concurs, 32 de elevi din majoritatea unităților teritorial-administrative din țară.