Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Mesaj pentru Studenți

Dragi Studenți,

 

Bine ați venit în spațiul academic universitar, spațiu în care aveți posibilitatea să aprofundați cunoașterea și explorarea și să vă construiți parcursul profesional visat.

Echipa Ministerului Educației are convingerea că fiecare student poate deveni un viitor lider, un bun profesionist, un cetățean responsabil și activ, dacă este încurajat să aibă aspirații cît mai înalte și să continue cu încredere pe calea cunoașterii.

Este important să vă dezvoltați o ascultare critică, pentru a cerceta orice informație recepționată și a evalua realitatea din jur, în continuă căutare de concepte și adevăruri. Învățarea devine semnificativă doar cînd depășește limita testelor și a preluării de informații și deschide calea spre polemică civilizată, spre interogare argumentată, spre creativitate și inovare.

Implicarea studenților în viața universitară este un element fundamental al dezvoltării învățămîntului superior, prin participarea în Senat, orice student poate determina o transformare relevantă pentru tinerii de astăzi și prezenta o opinie informată cu privire la obiectivele și necesitățile academice proprii acestora.

Vă felicităm că v-ați asumat această cale de studiu aprofundat și invităm să vă bucurați de posibilitățile diverse de explorare și descoperire care vi se deschid.