Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Mesaj pentru Elevi

Dragi elevi,

 

Bine ați venit în lumea cunoașterii! Vrem ca școala să fie locul în care vă veți dezvolta ca persoane încrezătoare, responsabile, cu o gîndire independentă, perseverente, inovatoare și că veți primi de la profesori tot sprijinul necesar.

Împreună cu voi, cu toți elevii Republicii Moldova, vom crea viitorul. Echipa Ministerului Educației pornește inițiativele sale de la dezideratul că elevii țării noastre au un potențial de învățare activă, curioasă și creativă.

Orice decizie veți lua, fie că veți continua studiile la liceu, fie că veți opta pentru o școală profesională sau un colegiu, important este să alegeți un parcurs educațional care să vă împlinească, să vă dea posibilitatea să explorați ceea ce va pasionează și să vă descoperiți talentele. Ministerul Educației este mereu la dispoziția voastră, pentru a vă asculta și a lucra împreună acolo unde lucrurile merg altfel decît ne dorim. Vă puteți implica în viața școlii și aveți posibilitatea să transmiteți mesaje clare către decidenții din sistemul educațional mai ales prin intermediul Consiliului Național al Elevilor.

Obiectivul nostru este ca fiecare elev să se dezvolte holistic, să capete încredere în forțele proprii și să dezvolte competențe utile pentru viață. Capacitatea de a învăța și dorința continuă pentru descoperire constituie cele două elemente fundamentale pe care vrem să le dezvoltați și păstrați pentru tot restul vieții. Dacă fiecare elev va reuși să-și dezvolte potențialul și dacă vom lucra ca o echipă, viitorul societății noastre este asigurat.