Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Festivalul Național al Sportului Școlar, la ediția a IV

Published on: Mon, 03/06/2017 - 21:27

La data de 06 martie 2017 au fost finalizate activitățile din cadrul Festivalului Național al Sportului Școlar, Ediția a IV, organizat de Ministerul Educației în colaborare cu Federația Sportului Școlar din Republica Moldova.

Festivalul s-a desfășurat în municipiul Chișinău timp de trei zile cu participarea elevilor din opt raioane ale Republicii Moldova municipiile Bălți și Chișinău. Activitățile din cadrul Festivalului au fost dedicate jocurilor de mișcare.

 

Elevii au participat la cinci probe de  concurs și un șir de jocuri de mișcare. Festivalul Național al Sportului Școlar a inclus mai multe etape de concurs la care au participat peste 700 de copii. La etapa finală au participat 144 de elevi din clasele a VII-IX-a.  Locul I-i și Premiul Mare  - Cupa Ministerului Educației i-a revenit echipei Liceului Teoretic Iulia Hasdeu” din mun. Chișinău, locul II echipei  Liceului Teoretic “Matei Basarab” din mun. Chișinău, iar pe locul III s-a clasat  Gimnaziul “Albinețul Vechi” din raionul Fălești.

 

Celelalte echipe participante au obținut următoarele rezultate:

LT “C. Stere”, s. Abaclia, r-l Basarabeasca

Locul 4

LT „M. Eminescu”, or. Ungheni

Locul 5

Gimn. “O. Panova”, or. Taraclia

Locul 6

Gimn. nr. 31, mun. Chișinău

Locul 7

LT „G. Coșbuc”, mun. Bălți

Locul 8

LT „I. Creangă”, or. Dubăsari

Locul 9

LT „V. Alecsandri”, s. Colibași, r-ul Cahul

Locul 10

Gimn. „Gr. Vieru”, or. Orhei

Locul 11

Gimn. „Rădeni”, r-ul. Calarași

Locul 12