Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Anunț despre Programul DOR, ediția 2017

Prin prezenta, Ministerul Educației informează că la 25 martie curent, Biroul pentru relații cu diaspora a lansat ediția 2017 a Programului DOR - Diasporă* Origini* Reveniri, inițiativă a Guvernului Republicii Moldova care constă în organizarea anuală a unui program de vară pentru copiii din diaspora Republicii Moldova.

 

Scopul acestui Program este de a sensibiliza copiii din generația a doua de migranți cu privire la identitatea lor culturală și de a crea legături emoționale cu țara lor de origine.

 

La Programul DOR 2017 vor fi admiși și copiii din Republica Moldova. Aceștia vor fi selectați urmare a organizării unui concurs în cadrul căruia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video, etc.). Concursul pentru copiii din Republica Moldova a fost lansat la 25 martie 2017 iar termenul limită pentru completarea on-line a cererii de participare (la rubrica Aplică de pe site-ul www.dor.md) este 25 aprilie 2017.

 

Participarea la programul DOR 2017 a câștigătorilor din Republica Moldova este gratuită.

 

 

Detalii suplimentare despre concurs pot fi obținute la numerele de tel.: (+373) 22 250 494 și 0 22 250 350 , la adresa de e-mail: dor@gov.md sau consultând Anexa.